vineri, 17 ianuarie 2014

Album cinematografic II

Prin 1921 Charlie Chaplin era regele comediei, totusi, filmul The Kid / Piciul a facut sa planga atatea generatii de mila bietului vagabond care se atasase de micul orfan interpretat de Jackie Coogan. 

Primul film vorbit este considerat The Jazz Singer / Cantaretul de Jazz in 1927. Fara stirea tatalui sau, care ii facea o educatie severa, micul Jackie (interpretat de Bobbie Gordon), cu un neobisnuit talent pentru muzica usoara canta intr-un local., producandu-se in chip de "copil minune". Prins de tatal sau, el capata o bataie zdravana, ceea ce-l determina sa fuga de acasa. 

Dupa trecerea mai multor ani, va deveni un celebru cantaret de jazz.
The Jazz Singer
Puteti sa-l vizionati aici

In anii '30 parteneri de exceptie pe micile ecrane erau Wallace Barry si Jackie Cooper. La doar varsta de 10 ani, Jackie juca in The Champ /Sampionul cu talentul unui actor matur drama unui copil care, prin dragostea si perseverenta sa isi salveaza tatal boxer de la decadere.

In Treasure Island / Insula comorii, adapatare dupa celebrul roman de aventuri pentru copii, micutul Jackie joaca rolul unui copil curajos, inconjurat de marinari, pirati, oameni preocupati de descoperirea comorii ascunse intr-o insula din Oceanul Pacific.

In 1935, la 7 ani, micuta Shirley Temple cucereste deja lumea ca un copil-fenomen, capabila sa joace, sa cante si sa danseze cu o usurinta de care nu erau in stare multi actori  maturi.

Va recomand sa urmariti 

(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Facebook