luni, 10 februarie 2014

Sportiva romanca Ania Monica Germaine Caill la Jocurile Olimpice de la Sochi

Ania Monica Germaine Caill, romanca ce locuieste in Franta impreuna cu mama ei, a iubit de mic copil sporturile de iarna. La numai 5 ani, ea a descoperit patinajul iar la 9 ani a inceput sa practice si schiul. La 16 ani a participat la un concurs de schi , pentru "tara mamei sale", dar in 2013 a hotarat sa reprezinte Romania la Festivalul Olimpic al tineretului European de la Poiana Brasov. 
Desi constienta ca in Franta sansele de performanta ar fi mai multe , sportiva a decis ca nu va mai schimba steagul sub care va practica acest sport. Astfel, o vedem la numai 18 ani, reprezentand Romania la Jocurile Olimpice de la Sochi.
La prima ei editie a Jocurilor Olimpice, a luat startul la super combinata formata din doua probe: prima de coborare si a doua de slalom. Ania Caill a plecat ultima de lista de start la prima proba, cea de coborare din super combinata. La final s-a clasat tot ultima, pe locul 34, cu 9,23 de secunde in spatele americancei Julia Mancuso. Pornita cu numarul 39, ea a obtinut locul 34, pentru ca cinci schioare au abandonat, cu cazaturi sau ratat de porti.
La slalom, Caill a fost in doua randuri aproape sa rateze porti, dar s-a redresat in ultimul moment si a terminat a 22-a, egaland cel mai bun loc obtinut de un sportiv roman la Sochi, cel al Evei Tofalvi la biatlon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Facebook